Go with the flow

Wat kan ik enorm genieten van mijn werk bij groep 1. Er zijn dagen dat ik mopper (als de wc verstopt is en 4 jarigen in hun broek plassen omdat ze niet naar een vrij toilet durven te gaan) maar de meeste dagen zijn een feest!
Nog 4 weken en een beetje voordat de vakantie begint.

Na onze juni vakantie zijn we nu langzaam aan gestart met het thema zomertijd. Van de week had ik een reiskoffertje mee met wat vakantie spullen er in. Dikke pret bij het spelen ermee en af en toe denk ik: ai… niet gedacht dat ze dat zouden doen!!
De babytandenborstel (ooit in een kadopakket gekregen) wordt echt gebruikt…. de kinderzonnebrand is inmiddels leeg…. “juf mijn broek kan niet meer naar beneden” nee spijkerbroek over je kuit tot de knie optrekken en lekker dik zonnebrand op je been.. Gelukkig heeft juf zelf 2 ondeugende binken opgevoed…… broek zonder pijn weer over de kuit…..
De bikini van juf die ze 5x aan heeft gehad is heel leuk om aan te trekken ( de , jongens roepen dan ‘ieuw” naar het meisje terwijl ze gewoon de bikini over haar kleding aan heeft) De te kleine surfshort van mijn pubers is een grote hit bij de jongens. Mijn kinderen hebben vorig jaar stage gelopen en dan is de vraag of de broek van meester Joey of meester Remo is geweest.
Naast de huishoek staat een tent, de bomen van een vorig thema tegen de muur met plakgum, we kunnen in het bos kamperen.
Lang geleden ergens in oktober/november had onze Pabo-stagiaire de rode slaapstoel als auto gebruikt, de jongens gingen met de auto (aan de andere kant van de klas) naar de camping rijden. Ik verbaas me daar nog steeds over!!

Vandaag waren 2 jongens met de auto’s aan het spelen, de vorige keer was het karton aan de tafel geplakt om de auto’s van de helling te laten racen, nu wilden ze een brug maken. Tja of extra papier plakken of een tafel verschuiven, want de brug was te kort!! Halve rol plakband op beide tafels, maar de brug was er! Tja, op de andere tafel waren ze met groene klei aan het spelen en de jongens hadden 3 blauwe auto’s….. beetje klei op de auto: een groene auto!
Na spelen en over de brug rijden ontdekt één van de jongens dat de klei er niet helemaal afgaat. “Juhuf, de auto moet naar de carwash!!” Hij loopt naar de kraan en pompt flink wat handzeep op de auto. Ai… als ze dat met elke auto gaan doen is de zeep ook zo weer op… denk… denk…. “Zullen we een echte carwash voor jouw auto maken?” Snel een bak gepakt, beetje water erin, de van handzeep glimmende auto erin, sponsjes erbij (we hebben mega veel sponsjes… zo leuk als dominostenen!!!) en hups wij hebben een eigen “carwash”.
Gelukkig was het 10 minuten daarna tijd voor de fruitkring.. want iedereen wilde auto’s poetsen, maar er moest ook opgeruimd worden! In de middag weer de carwash gepakt, nog andere bakken erbij, nu kwamen de meiden er ook bij. Dat werd al snel een schuimfeest met schuimgezichten, armen wassen (en lekker scrubben met die sponsjes). Heerlijk gespeeld, dikke pret met elkaar, geen onvertogen woord!! En na afloop zijn alle tafels gepoetst, de vloer is gesopt en iedereen was tevreden.
Toen er allemaal sop op de vloer kwam zei ik tegen mezelf: relax… geen stress, geef ze een doekje om het ergste even op te dweilen…. en go with the flow………. een dag met een gouden randje!