Zweverig of niet zweverig?

Wat is het soms lastig om te zijn wie je bent en te voelen wat je voelt en te zien wat je ziet!!
Naast mijn werk als juf geniet ik ervan om bezig te zijn met energie. Niet in de zin van sporten (dat kost mij teveel lichamelijke energie) maar met energie die ik in mijn handen voel en waarmee ik mensen van hun pijntjes kan verlichten. Energie in het lichaam weer goed door te laten stromen (De Chinezen en Japanners doen dat al vele jaren…). En met de energie die ik voel in huizen of ruimtes (energie die niet zo oké is voel ik en mijn haren vliegen overeind)
Het allermooist is om de positieve energie weer goed te laten stromen in een ruimte.
Wat wil ik nu graag met luisterend-hart?? Het aller allerliefst hou ik me bezig met kinderen. Kinderen die zich niet begrepen voelen en in hokjes worden gestopt. Deze kinderen zijn net iets gevoeliger, hebben een andere kijk op de wereld en ontwikkelen zich in hun eigen tempo.
Hoeveel mensen zijn er tegenwoordig op zoek naar zichzelf? Gaan naar yoga of mediteren of volgen cursussen om zich spiritueel te ontwikkelen. Eigenlijk zijn dat de nieuwetijdskinderen van toen……..
Ik ben niet zo van de termen…. iedereen is zijn unieke zelf….. en iedereen heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Nadeel is alleen dat de maatschappij van nu alles en iedereen in een bepaald stramien willen persen.
In mijn werk als leerkracht deed ik al veel op gevoel. Natuurlijk zijn er bepaalde doelen die behaald moeten worden, maar mijn visie is: als een kind lekker in zijn vel zit, dan gaat het leren makkelijker. Het komt niet bij iedereen aanwaaien, daar ben ik me zeker bewust van.
Momenteel lees ik het boek: Nieuwetijdskinderen: Het intuïtieve kind in gezin, onderwijs en hulpverlening. Het verwoord op heel veel vlakken hoe ik kinderen en de maatschappij ervaar/zie/voel.
Waarom heb ik bij dit blog bovenstaande titel gekozen?
Omdat ik super nuchter en down to earth ben en gebruik maak van alle middelen die in mijn “macht” liggen om mensen en mensenkinderen te helpen.
Komende week ga ik weer genieten van mijn kleuters en zet ik al mijn, maar ook hun zintuigen open om de wereld op onze eigen manier te ervaren en kindjes te laten bloeien!!!