Intuïtie, vrijgevigheid en toeval?

Heb jij dat ook dat je ‘weet’ of ‘hoort’ wat je moet doen/meenemen of zoiets?
Wanneer we huizen gaan reinigen ga ik naar mijn spiri kamer, kijk rond naar mijn spulletjes en vraag in gedachten wat ik mee mag nemen die dag. Zijn er drakenskulls die meemogen? Of een engelenbeeldje. Mag er een piramide mee (kleintje hoor, de grote laten we in Egypte) welke steen/steentjes zijn nodig om mijzelf kracht en bescherming te geven? Ketting om, armband.
Sommige stenen mogen vaker mee, hangt van ‘de klus’ af.
Op lokatie aangekomen is het prachtig om te zien dat hetgeen wat ik mee heb super combineert met wat Marcel, Rick of Ryan mee heeft (of juist niet, maar dat zij van één van mijn spulletjes aan de slag moeten).
Soms zit er iets bij wat niet voor mezelf mee is gegaan. Dan hoor ik een stemmetje in mijn hoofd dat die ene steen, dat engeltje of die armband goed zal zijn voor één van de bewoners in het huis.
De eerste keer met een blauw goudsteen engeltje was ik een beetje overrompeld door deze boodschap. Potdorie dat beeldje had ik net een kleine week in huis en ik had op een edelsteen veiling deze eindelijk een keer gewonnen! Een gesprekje in het hoofd: er komt vast wel een nieuwe, ‘moet ik deze echt geven’ ja deze stenen engel zal de ander goed helpen, ‘maar ik had hem net’, waarom dacht je dat juist deze stenen engel mee mocht?
Heel stoer zei ik dat deze engel zou helpen, dat ik wel weer aan een nieuwe kon komen.
Tot op heden heb ik geen blauwe goudsteen engel meer gevonden, maar wel van andere edelstenen.
Elke huisreiniging is er wel iets wat bij de bewoners mag blijven. Ik maak nu bewust ook zakjes met de gouden driehoek of neem een proefflesje aartsengel Michael aura spray mee wat ik achterlaat. Soms is er nog een onverwachte steen die uit de broekzak of van de ketting mag…..
Op healingavonden gebeurt het ook… bij de spirituele vereniging gebeurt het ook….
Mooie selenieten staven gekocht bij Fossus in Bergen! Ik neem ze mee naar een avond waarop we een meditatie zouden doen en healings zouden geven. Eén van de mensen op de avond heeft wat moeite om dieper te gaan, er zit veel rouw en verdriet vast. Ik weet dat ik de seleniet staven (engelen stenen) bij me heb en geef deze om meer naar binnen te kunnen. Na de healing: neem ze maar mee naar huis….. De keer erna had ze ze weer mee…. nee, ze zijn voor jou!
Ik heb 3 prachtige kettingen gekocht bij Lumeria. Aartsengel Michael flesje (blauw) met engelenvleugel als hanger, Kwan Yin flesje (lila) met lotusbloem hanger en een Aartsengel Ariel (roze) flesje met levensboom hanger. Blauw, lila, roze prachtig om bij allerlei kleding te combineren, toch? Nope.. zo werkt het niet.
Spirituele avond in HHwaard.
Ik heb de kettingen pas binnen, hmmmm zal ik vanavond de Aartsengel Michael ketting omdoen? Reiniging en bescherming, ja dat is wel een fijne energie (dat stemmetje in mijn hoofd was èrg voor deze mooie blauwe voor deze avond) We zitten nog aan de koffie, iemand komt binnen met een dame, deze is erg overstuur. We kennen haar van onze avonden daar, eigenlijk zou ze niet komen, maar heeft hulp nodig. Met een klein groepje geven we een healing en zorgen voor bescherming. Yep, bescherming.. voel je hem al? Ik krijg echt zo’n flits door mijn hoofd: aartsengel Michael! En geef mijn ketting weg. Ik weet dat ik beschermd ben, de ander heeft het meer nodig.
Spirituele vereniging in Alkmaar:
Ik sta op mijn kamertje en wil graag een ketting om deze avond, mijn nek is anders te bloot voor mijn gevoel en heel eerlijk, met alle energie in zo’n zaal vind ik het fijn als ik een hulpje heb om in mijn eigen energie te blijven. Ik pak de Aartsengel Ariel ketting, maar hoor: nee neem de Kwan Yin, zachte helende energie! Het is behoorlijk druk in de zaal en ik begroet een aantal bekenden en spreek met één van de leden over haar gezondheid. Als tip geef ik aan dat ze om energie mag vragen. Met alle liefde zetten we Reiki voor haar klaar op afstand, mag ze zelf bepalen wanneer ze extra kracht nodig heeft. Dan zoek ik een plekje en spreken we elkaar in de pauze weer. Mijn tip is met anderen gedeeld en we zitten te kletsen dat extra helende energie zo fijn is. Mijn flesje en lotusbloem voel ik branden op mijn borst…..
Aha vandaar Kwan Yin en niet AE Ariel……
Ik neem mijn ketting af en hang haar om bij degene voor wie zij bestemd is…
Het mooie is dat mijn hoofd zich er niet meer druk om maakt. Ik merk dat mijn hart er blij van wordt. En de blijheid van de ander is voor mij een kado!!!
En ik kom wel weer aan nieuwe hebbedingen… met Klaske van Lumeria heb ik goed contact. Zij begrijpt hoe het werkt👼

think of giving as a privilage not a duty
Kwan Yin

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Het werkt ook de andere kant op……. bij mijn eerste Castlefest mocht ik elementenhealings gaan geven. Dat was best spannend, want dat had ik alleen nog maar bij bekenden gedaan. Een hele lieve dame kwam bij de tent en wilde graag een healing, ze meldde dat ze altijd bij  Gabslichthuis bij de Heidense Bende haar Castlefest startte. Het was echt een hele mooie healing met veel boodschappen Als kado kreeg ik haar stoffen geluksolifantje (deze staat nog steeds op mijn kamertje) het jaar daarop zagen we elkaar weer. Na 3 Castlefests vind ik het super om te zien hoe het met haar gaat (gelukkig hebben we nu ook via fb contact).
Ik had een kristallen bol, maar dat is niet echt mijn ding…. mijn Reiki mamma master was op zoek naar een bol. Nadat ze me een Angellinks inwijding had gegeven kreeg ik de boodschap dat ik de bol door mocht geven. Het werkte ook de andere kant op: ik kreeg van haar een prachtig Reiki doosje met een Pixie erop!
Bij Gabs lichthuis ben ik via een moeder van school terecht gekomen voor een kadootje aan mezelf, een heerlijke klankschalenhealing met edelstenen op je lijf. Zalig! Bij Gabs ben ik blijven plakken voor de trainingen Elementen Healing, Siechem, NetI en TeraMai I. Bij elke opleiding, oefenavond oid krijgen we naast alles wat we geleerd hebben en geinitieerd hebben gekregen een kleinigheidje (of een grotigheidje als slagings kado 😉 ) een wenswoordje, kaarsje, zaadjes, stekjes, bloemetjes. Het meegaan als elfje naar de festivals is ook een kadootje!! De mooie mensen, de gesprekken, de onbevangen kinderen…… een groot kado!!
Mijn nichtje had spirituele boeken gekregen, ze dacht meteen aan haar tante. Er zaten wat boeken bij die ik al bij Palaysia Sunsine for the soul langs had zien komen. Super leuk! Met het zonnetje erbij gunde ik mezelf een kleine week geleden om lekker te gaan lezen in de tuin. Ha, die tas met boekjes stond er al een maandje, nu had ik leesruimte in mijn hoofd! Eerst een jeugdboek en daarna een boek over een jongetje wat overleden was en zijn kleuterjuf als spirit bezocht. Zondag een groot deel gelezen, maandag uitgelezen en meegenomen naar de spirituele vereniging er was nog iemand die hem wel wilde lezen. Op donderdagochtend  bekijk ik mijn mail:: 

Dus ben ik vrijdagavond naar de kapel geweest. Heel bijzonder, mooie avond en weer mooie mensen mogen ontmoeten.
Nicolette had nog kadootjes voor ons: de engelmeditatie van de avond en nog 3 meditaties die bij het boek horen.

Het leven heeft veel kadootjes….. en als je zelf geeft zonder verwachtingen komen er ook kadootjes op jouw pad…….

Tja wat is leeftijd?

Gek hè, wanneer iemand mij vraagt hoe oud ik ben moet ik vaak nadenken voor ik een antwoord geef. Oké ik geef toe, vorig jaar april ben ik 50 geworden, dat is nu wel makkelijker te onthouden.
Alleen diep van binnen voel ik me nog steeds 24. En dat roep ik ook heel vaak als ik weer uitgerekend heb hoe oud ik werkelijk ben: ik ben 50 maar voel me 24.

Die 24 zit al jaren in mijn systeem. Waarom 24? Wat is er op mijn 24e gebeurd dat deze leeftijd zo “belangrijk” is?
Dan ga je nadenken…. waar was ik op mijn 24e, waar woonde ik, wie waren er belangrijk in mijn leven, wat deed ik, wat waren mijn dromen? En is er ook numerologisch iets belangrijks voor mij mbt 24……..
Op 19 april 1992 werd ik 24. Op dat moment woonde ik met Ronald samen op de flat in Krommenie. 1992: het jaar dat wij gingen trouwen, het jaar dat er 2 nichtjes geboren zouden worden.
Ik weet nog wel toen we samen gingen wonen in 1991, dat ik soms het gevoel had dat het niet echt was, net of we in een huis vader en moedertje mochten spelen. Maar de lege koelkast en de volle wasbak en wasmand brachten je dan snel weer in de realiteit. Voor ons voelde het alsof we elkaar al jaaaaaaren kenden en hadden wel zin in een feestje dus besloten we om in 1992 te gaan trouwen.
Op mijn 24e begon voor mij dus een soort van “nieuw leven” meer volwassen zijn, verantwoordelijkheid op me nemen, zorgen dat alles reilt en zeilt…..
Oh ja toen ik 24 was hebben we ook nog een nare periode gehad met Ronalds rug…. zou het wel weer goed komen en  de zorgen of het trouwfeest daardoor wel of niet door kon gaan…..

Hmmmmm zou 24 voor mij gewoon de leeftijd zijn waarop ik van dromerig meisje die graag in haar eigen (boeken) wereldje leefde eindelijk wakker werd  en de wereld ging ontdekken?
In de numerologie kom ik dit tegen over de getallen 2 en 4:
De energie van het getal 2 is verbonden met dienstbaarheid, samenwerking en met emoties. Als twee-mens heb je vaak de innerlijke drang om te helpen en ondersteunen. Je bent veranderlijk en meegaand, maar kunt ook besluiteloos zijn. Je komt op anderen soms geheimzinnig over, je bent gevoelig en streeft naar het compromis, een ontmoeting der geesten. Muziek spreekt je meestal aan en werkt helend voor je lichaam en geest.
Het getal 4: Jouw unieke energie is verbonden met de aarde,  de wil, vastberadenheid, kracht en het de materie. Je bent doorgaans geduldig, gemotiveerd, verantwoordelijk en betrouwbaar. Je kunt goed organiseren, handelen en ingewikkelde processen beheersen. Je wilt ook goed zorgen voor hen die aan je zorg zijn toevertrouwd. Je hebt een praktisch inslag en goed inzicht in situaties.

Ach ja… leeftijd…. het is maar een nummer…..
Doe waar je je goed bij voelt, geniet van wat je doet en doe vooral eens gek! Dat is zo heerlijk!!
Ik ben heel benieuwd of er meer mensen zijn die zich niet de leeftijd voelen die ze volgens hun geboortedag zijn!

Lezen=op avontuur, wegdromen, zelf de regisseur zijn……

Mijn hele leven lang ben ik al dol op boeken. Als klein meisje vond ik het heerlijk om te verdwijnen in de wereld van het verhaal. De 5 detectives, de olijke tweeling, Pitty, de Kameleon, Pinkeltje, alle kinderboeken van Roald Dahl…. heerlijk lezen! Op gekruld in de hoek van de bank, stiekem onder het dekbed met een zaklamp, want oh het was zo spannend!

Op de pabo vond ik Nederlandse les best leuk wanneer het over voorlezen en verhalen vertellen ging. Vertellen is wel een stuk lastiger, we mochten zelf een verhaal maken en deze aan de klasgenoten voorlezen. En een stukje uit je lievelingsboek: dat was de GVR: ik heeft honger!!!!
Het lastige met voorlezen later voor een klas was het onthouden van de stemmetjes…. ha ha ha, less is more……
Wat een feest dat de Harry Potter boeken uitkwamen! Heerlijk om te lezen en uit te kijken naar het volgende boek! Alle personages had ik in mijn hoofd uitgedacht….. Alleen mijn dementor zag er heel anders uit dan de dementor in de film, beetje jammer…..
Bij Remo en Joey las ik ook altijd graag voor…. vooral Dikkie Dik aan zee. Dan deden we de wind na met hard blazen en gingen met ons hele lijf de golven nadoen.
Nu bij de kleuters is voorlezen ook een feest, alle dieren die in een boek voorkomen moeten nagedaan worden, de weersomstandigheden beelden we uit met onze handen, lijf, geluid.  Ook heel leuk om op de tafel te staan wanneer iemand in het verhaal ergens afspringt….. Ook helpen zoeken en roepen is leuk in een boek.

Lezen brengt je in een andere wereld en het fijne is dat je zelf de regisseur bent van het verhaal. Je kan in je fantasie bij bloederige thrillers zelf de hoeveelheid bloed bepalen,  hoe eng het verhaal is…. of hoe mooi de omgeving is, welke dieren er in het bos rondlopen, etc etc. Wanneer een boek uitgebracht wordt als film ben ik vaak blij dat ik de boeken al gelezen heb en mijn eigen “personages” heb kunnen bedenken. Soms valt de casting een beetje tegen, of laten ze belangrijke stukken uit een verhaal weg.
Millennium van Stieg Larsson in het Zweeds was de eerste verfilming van een boek waarbij de acteurs echt perfect waren!!!

Lezen is  voor mij ook op reis gaan, wanneer ik echt op vakantie ben verlang ik na 10 dagen weer naar mijn eigen thuis, gewoon lekker met mijn eigen spulletjes om me heen.
Via lezen kan ik reizen  vanuit mijn luie stoel. Heerlijk naar plaatsen en gebieden die op de aardbol niet te vinden zijn. Dingen kunnen doen die ik in het echte leven niet kan.
Soms als een boek uit is voelt het als een soort van afscheid…. vooral wanneer er geen extra delen meer uitkomen!!