Lezen=op avontuur, wegdromen, zelf de regisseur zijn……

Mijn hele leven lang ben ik al dol op boeken. Als klein meisje vond ik het heerlijk om te verdwijnen in de wereld van het verhaal. De 5 detectives, de olijke tweeling, Pitty, de Kameleon, Pinkeltje, alle kinderboeken van Roald Dahl…. heerlijk lezen! Op gekruld in de hoek van de bank, stiekem onder het dekbed met een zaklamp, want oh het was zo spannend!

Op de pabo vond ik Nederlandse les best leuk wanneer het over voorlezen en verhalen vertellen ging. Vertellen is wel een stuk lastiger, we mochten zelf een verhaal maken en deze aan de klasgenoten voorlezen. En een stukje uit je lievelingsboek: dat was de GVR: ik heeft honger!!!!
Het lastige met voorlezen later voor een klas was het onthouden van de stemmetjes…. ha ha ha, less is more……
Wat een feest dat de Harry Potter boeken uitkwamen! Heerlijk om te lezen en uit te kijken naar het volgende boek! Alle personages had ik in mijn hoofd uitgedacht….. Alleen mijn dementor zag er heel anders uit dan de dementor in de film, beetje jammer…..
Bij Remo en Joey las ik ook altijd graag voor…. vooral Dikkie Dik aan zee. Dan deden we de wind na met hard blazen en gingen met ons hele lijf de golven nadoen.
Nu bij de kleuters is voorlezen ook een feest, alle dieren die in een boek voorkomen moeten nagedaan worden, de weersomstandigheden beelden we uit met onze handen, lijf, geluid.  Ook heel leuk om op de tafel te staan wanneer iemand in het verhaal ergens afspringt….. Ook helpen zoeken en roepen is leuk in een boek.

Lezen brengt je in een andere wereld en het fijne is dat je zelf de regisseur bent van het verhaal. Je kan in je fantasie bij bloederige thrillers zelf de hoeveelheid bloed bepalen,  hoe eng het verhaal is…. of hoe mooi de omgeving is, welke dieren er in het bos rondlopen, etc etc. Wanneer een boek uitgebracht wordt als film ben ik vaak blij dat ik de boeken al gelezen heb en mijn eigen “personages” heb kunnen bedenken. Soms valt de casting een beetje tegen, of laten ze belangrijke stukken uit een verhaal weg.
Millennium van Stieg Larsson in het Zweeds was de eerste verfilming van een boek waarbij de acteurs echt perfect waren!!!

Lezen is  voor mij ook op reis gaan, wanneer ik echt op vakantie ben verlang ik na 10 dagen weer naar mijn eigen thuis, gewoon lekker met mijn eigen spulletjes om me heen.
Via lezen kan ik reizen  vanuit mijn luie stoel. Heerlijk naar plaatsen en gebieden die op de aardbol niet te vinden zijn. Dingen kunnen doen die ik in het echte leven niet kan.
Soms als een boek uit is voelt het als een soort van afscheid…. vooral wanneer er geen extra delen meer uitkomen!!

 

10 antwoorden op “Lezen=op avontuur, wegdromen, zelf de regisseur zijn……”

 1. Your style is so unique compared to other folks I have read
  stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I will
  just book mark this site.

 2. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add
  to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.

  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to
  your new updates.

 3. Did you know notes like these that come through your website’s contact page can actually be a great way to generate leads for your online or offline business? How do we do this? Easy, we create an ad like the one you’re reading right now for your online business and we mass post it to thousands contact pages on any site in any business niche or location you like. Does this method of advertising work? You’re living proof that they do since you’re reading this message right now The awesome thing is, you can do this for less than a cup of coffee a day! Want to find out more? just send a quick message here: sadasassaasasdxa@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.