Hoe ik een trance-medium werd.

Soms overkomt je iets….. sta je er niet bij stil, maar komt het op je pad.
Al jaren ben ik geïnteresseerd in spiritualiteit en in paranormale verschijnselen.
Heel graag lees ik over van alles, volg workshops, hou van spiridagjes, koop allemaal tierelantijntjes (kaarten, stenen, beeldjes) hoe meer informatie, hoe blijer ik word!!

Mijn broer Marcel had een eigen ruimte (yeah!) en hield een seance avond. Ik was al een paar keer bij een ontwikkelingsavond bij hem geweest, aura’s voelen, healing avonden met Reiki/magnetiseren, meditatie-avond met edelstenen. Deze avond zou een seance avond zijn. Natuurlijk wilde ik erbij zijn. Had geen idee wat er zou gebeuren! In mijn beleving was een seance avond dat iemand van alles ging vertellen nav bloemen ofzo (met opa en oma ging ik regelmatig mee naar De Bres waar mediums kwamen en wij bloemen meenamen).

De avond startte met een meditatie en aan het einde van de meditatie werd gezegd en stel je open voor wat komen gaat. Ook was vooraf gezegd om energie te sturen vanuit licht liefde en kracht. Prima toch? Ineens begint één van de aanwezigen in een Amsterdams accent van alles te roepen… dat was echt heel raar. Ogen dichthouden en licht liefde en kracht sturen……
Bij de intuïtieve ontwikkelingsavonden van Sandra Groot van Intertouch hadden we kennis gemaakt met een auralifter en geleerd hoe deze te verwijderen, ook  daar moesten we in de positieve energie blijven, dus ogen dicht en affirmeren als een malle.
Ondertussen hoorde ik iemand vragen aan haar stellen en werd de “auralifter” naar het licht gestuurd. Daarna volgden er nog een aantal van dit soort gesprekken. Tussen het “ik ben licht, liefde, kracht” door voelde ik me heel raar…. had rare gedachten… wat doe ik hier? Wat doen al die mensen hier voor iets raars? Ik zit in een kelder, hoe kan dat? Gewoon van je afschudden en maar “licht, liefde, kracht” sturen. Aan het einde van de avond toen we nog een rondje deden hoe iedereen het ervaren had gaf ik alleen aan dat ik het bijzonder en interessant vond. Kaken op elkaar van wat ik gevoeld had.  Andere mensen benoemden dat ze af en toe andere emoties ervaren hadden en kregen als antwoord dat ze door licht en liefde te sturen ze de dolers (mensen die plotseling overleden waren en zich daar niet bewust van waren)  ook naar het licht stuurden.  Aha…..
De 5 minuten meditatie zorgde er wel voor dat ik me weer okidoki voelde.

Ondertussen was broerlief ook lid van een spirituele vereniging en die zaten in een pandje in Koog aan de Zaan. “We gaan weer een seance avond houden, kom je ook?” Hmmm het was wat apart, maar ook wel interessant! De dame die er de vorige keer in Krommenie bij was kon helaas niet, maar er waren meer trance mediums aanwezig volgens broerlief. Ook waren er bij de vereniging mensen die de trance mediums hielpen en de dolers naar het licht begeleiden, dus het zou een mooie avond worden.
En dat werd het zeker ja…… Op het moment meteen na de meditatie voelde in een enorme rilling door mijn lijf gaan en ik voelde allemaal emoties die niet van mij waren, ik zag allemaal beelden die niet bij mij hoorden. Voor ik het wist ging mijn mond open…. En kwam er een hele andere stem uit mijn keel…… Gelukkig was er snel iemand bij om de doler naar het licht te begeleiden. De plaats van waaruit ze naar de hemel gingen was voor mij een enorme grote groene weide badend in het zonlicht. Iemand in het gezelschap riep: wie is Annie? Of Wie is Fikkie? En dan was er een gezins- of familielid van gene zijde die de doler op kwam halen.
De mensen in de cirkel roken soms de alcohol lucht bij een dronkaard, een gaslucht bij verstikking, brandlucht bij een brand.  Via mijn lichaam en stem delen de dolers de laatste minuten van hun leven en worden met behulp van een “doorprater” waar ben je? wat is er gebeurd? Ik zal je helpen, naar het licht begeleid.

Persoonlijk vind ik het heel dankbaar om te doen. De verhalen zijn soms enorm lachwekkend: een dronkaard die thuis niet aan durft te bellen, ik spreek vloeiend dronken Russisch, een jongetje dat gewonnen heeft met adem inhouden.
Maar ook minder fijn: hersenbloeding, overdosis, verkeerd pilletje, auto-ongeluk.
Degene die in de kring de ogen open hebben zien ook de verandering in mijn lijf, de doler maakt gebruik van mijn lijf en stem. Mijn lichaam neemt de houding en de mimiek van die geest aan.

Ook bij het energetisch huizen reinigen word ik regelmatig overgenomen, dan is er nog een energie in huis die iets te melden heeft. Het kan een oud bewoner zijn, het kan een familielid zijn die over is en het gezin wil beschermen of begeleiden.
Ook bij spirituele avonden overkomt het me soms. Gelukkig zijn Marcel, Rick of Ryan dan in de buurt, volgens mij laten ze het van boven alleen gebeuren als één van hun in de buurt is!!

Kost het energie? Ja! Word ik er blij van? Ja! Is het een vreemde hobby? Ja!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.