Intuïtie, vrijgevigheid en toeval?

Heb jij dat ook dat je ‘weet’ of ‘hoort’ wat je moet doen/meenemen of zoiets?
Wanneer we huizen gaan reinigen ga ik naar mijn spiri kamer, kijk rond naar mijn spulletjes en vraag in gedachten wat ik mee mag nemen die dag. Zijn er drakenskulls die meemogen? Of een engelenbeeldje. Mag er een piramide mee (kleintje hoor, de grote laten we in Egypte) welke steen/steentjes zijn nodig om mijzelf kracht en bescherming te geven? Ketting om, armband.
Sommige stenen mogen vaker mee, hangt van ‘de klus’ af.
Op lokatie aangekomen is het prachtig om te zien dat hetgeen wat ik mee heb super combineert met wat Marcel, Rick of Ryan mee heeft (of juist niet, maar dat zij van één van mijn spulletjes aan de slag moeten).
Soms zit er iets bij wat niet voor mezelf mee is gegaan. Dan hoor ik een stemmetje in mijn hoofd dat die ene steen, dat engeltje of die armband goed zal zijn voor één van de bewoners in het huis.
De eerste keer met een blauw goudsteen engeltje was ik een beetje overrompeld door deze boodschap. Potdorie dat beeldje had ik net een kleine week in huis en ik had op een edelsteen veiling deze eindelijk een keer gewonnen! Een gesprekje in het hoofd: er komt vast wel een nieuwe, ‘moet ik deze echt geven’ ja deze stenen engel zal de ander goed helpen, ‘maar ik had hem net’, waarom dacht je dat juist deze stenen engel mee mocht?
Heel stoer zei ik dat deze engel zou helpen, dat ik wel weer aan een nieuwe kon komen.
Tot op heden heb ik geen blauwe goudsteen engel meer gevonden, maar wel van andere edelstenen.
Elke huisreiniging is er wel iets wat bij de bewoners mag blijven. Ik maak nu bewust ook zakjes met de gouden driehoek of neem een proefflesje aartsengel Michael aura spray mee wat ik achterlaat. Soms is er nog een onverwachte steen die uit de broekzak of van de ketting mag…..
Op healingavonden gebeurt het ook… bij de spirituele vereniging gebeurt het ook….
Mooie selenieten staven gekocht bij Fossus in Bergen! Ik neem ze mee naar een avond waarop we een meditatie zouden doen en healings zouden geven. Eén van de mensen op de avond heeft wat moeite om dieper te gaan, er zit veel rouw en verdriet vast. Ik weet dat ik de seleniet staven (engelen stenen) bij me heb en geef deze om meer naar binnen te kunnen. Na de healing: neem ze maar mee naar huis….. De keer erna had ze ze weer mee…. nee, ze zijn voor jou!
Ik heb 3 prachtige kettingen gekocht bij Lumeria. Aartsengel Michael flesje (blauw) met engelenvleugel als hanger, Kwan Yin flesje (lila) met lotusbloem hanger en een Aartsengel Ariel (roze) flesje met levensboom hanger. Blauw, lila, roze prachtig om bij allerlei kleding te combineren, toch? Nope.. zo werkt het niet.
Spirituele avond in HHwaard.
Ik heb de kettingen pas binnen, hmmmm zal ik vanavond de Aartsengel Michael ketting omdoen? Reiniging en bescherming, ja dat is wel een fijne energie (dat stemmetje in mijn hoofd was èrg voor deze mooie blauwe voor deze avond) We zitten nog aan de koffie, iemand komt binnen met een dame, deze is erg overstuur. We kennen haar van onze avonden daar, eigenlijk zou ze niet komen, maar heeft hulp nodig. Met een klein groepje geven we een healing en zorgen voor bescherming. Yep, bescherming.. voel je hem al? Ik krijg echt zo’n flits door mijn hoofd: aartsengel Michael! En geef mijn ketting weg. Ik weet dat ik beschermd ben, de ander heeft het meer nodig.
Spirituele vereniging in Alkmaar:
Ik sta op mijn kamertje en wil graag een ketting om deze avond, mijn nek is anders te bloot voor mijn gevoel en heel eerlijk, met alle energie in zo’n zaal vind ik het fijn als ik een hulpje heb om in mijn eigen energie te blijven. Ik pak de Aartsengel Ariel ketting, maar hoor: nee neem de Kwan Yin, zachte helende energie! Het is behoorlijk druk in de zaal en ik begroet een aantal bekenden en spreek met één van de leden over haar gezondheid. Als tip geef ik aan dat ze om energie mag vragen. Met alle liefde zetten we Reiki voor haar klaar op afstand, mag ze zelf bepalen wanneer ze extra kracht nodig heeft. Dan zoek ik een plekje en spreken we elkaar in de pauze weer. Mijn tip is met anderen gedeeld en we zitten te kletsen dat extra helende energie zo fijn is. Mijn flesje en lotusbloem voel ik branden op mijn borst…..
Aha vandaar Kwan Yin en niet AE Ariel……
Ik neem mijn ketting af en hang haar om bij degene voor wie zij bestemd is…
Het mooie is dat mijn hoofd zich er niet meer druk om maakt. Ik merk dat mijn hart er blij van wordt. En de blijheid van de ander is voor mij een kado!!!
En ik kom wel weer aan nieuwe hebbedingen… met Klaske van Lumeria heb ik goed contact. Zij begrijpt hoe het werkt👼

think of giving as a privilage not a duty
Kwan Yin

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Het werkt ook de andere kant op……. bij mijn eerste Castlefest mocht ik elementenhealings gaan geven. Dat was best spannend, want dat had ik alleen nog maar bij bekenden gedaan. Een hele lieve dame kwam bij de tent en wilde graag een healing, ze meldde dat ze altijd bij  Gabslichthuis bij de Heidense Bende haar Castlefest startte. Het was echt een hele mooie healing met veel boodschappen Als kado kreeg ik haar stoffen geluksolifantje (deze staat nog steeds op mijn kamertje) het jaar daarop zagen we elkaar weer. Na 3 Castlefests vind ik het super om te zien hoe het met haar gaat (gelukkig hebben we nu ook via fb contact).
Ik had een kristallen bol, maar dat is niet echt mijn ding…. mijn Reiki mamma master was op zoek naar een bol. Nadat ze me een Angellinks inwijding had gegeven kreeg ik de boodschap dat ik de bol door mocht geven. Het werkte ook de andere kant op: ik kreeg van haar een prachtig Reiki doosje met een Pixie erop!
Bij Gabs lichthuis ben ik via een moeder van school terecht gekomen voor een kadootje aan mezelf, een heerlijke klankschalenhealing met edelstenen op je lijf. Zalig! Bij Gabs ben ik blijven plakken voor de trainingen Elementen Healing, Siechem, NetI en TeraMai I. Bij elke opleiding, oefenavond oid krijgen we naast alles wat we geleerd hebben en geinitieerd hebben gekregen een kleinigheidje (of een grotigheidje als slagings kado 😉 ) een wenswoordje, kaarsje, zaadjes, stekjes, bloemetjes. Het meegaan als elfje naar de festivals is ook een kadootje!! De mooie mensen, de gesprekken, de onbevangen kinderen…… een groot kado!!
Mijn nichtje had spirituele boeken gekregen, ze dacht meteen aan haar tante. Er zaten wat boeken bij die ik al bij Palaysia Sunsine for the soul langs had zien komen. Super leuk! Met het zonnetje erbij gunde ik mezelf een kleine week geleden om lekker te gaan lezen in de tuin. Ha, die tas met boekjes stond er al een maandje, nu had ik leesruimte in mijn hoofd! Eerst een jeugdboek en daarna een boek over een jongetje wat overleden was en zijn kleuterjuf als spirit bezocht. Zondag een groot deel gelezen, maandag uitgelezen en meegenomen naar de spirituele vereniging er was nog iemand die hem wel wilde lezen. Op donderdagochtend  bekijk ik mijn mail:: 

Dus ben ik vrijdagavond naar de kapel geweest. Heel bijzonder, mooie avond en weer mooie mensen mogen ontmoeten.
Nicolette had nog kadootjes voor ons: de engelmeditatie van de avond en nog 3 meditaties die bij het boek horen.

Het leven heeft veel kadootjes….. en als je zelf geeft zonder verwachtingen komen er ook kadootjes op jouw pad…….

2 antwoorden op “Intuïtie, vrijgevigheid en toeval?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.