En dan is het jaar bijna alweer om…..

Poe, dat is lang geleden, het laatste blog over de heerlijke vakantie met alle festivals en plezier en kalm aan.

Dan knipper je met je ogen en is er een half jaar om…. en wat voor een half jaar!! Van 4 dagen werken ivm ziekte/zwangerschap collega’s werd het 5 dagen werken. Je noemt het werken, maar het was vooral genieten.
Groep 1… wat hou ik van deze leeftijdsgroep… wat een heerlijke kids… open minded, ontdekkend, elke dag is weer een belevenis.
We hebben veel gezongen, gedanst, ontdekt, ge-experimenteerd, geknuffeld, gehuild, getroost, sorry leren zeggen en het ook menen, samen gewerkt, elkaar geholpen, opgetreden voor de andere klassen en ouders, maar vooral PLEZIER gemaakt. Blije kinderen leren makkelijker, staan open voor nieuwe avonturen!!

Ook het afgelopen half jaar weer veel zelf geleerd: helend zingen/klank maken, wauw! Echt supercool!! Numerologie, heel interessant, voor mij hogere wiskunde, maar inmiddels begrijp ik het berekenen en zie ook waarom elk cijfer zo belangrijk is en de energie die erbij hoort. Het rondje met de huisnummers waarop ik gewoond heb was een eye opener.
Op de herfst/winterfestivals geniet ik vooral van de kinderen, hun beleving en openheid. Ook bij de ouders komt er informatie ter ore die ze normaal voor zich houden (bijv een meisje dat graag terug zou willen op dansen ipv naar hockey waar ze nu op zat). Genieten!
Doordat mijn werk bij groep 1 veel energie slurkt was het 1 dagje Wintercastlefest en 1 dagje winterfair op Archeon dit jaar. Dat voelde eerst heel gek, maar was ook prima zo, het is ontspannende inspanning ;-).
In de herfstvakantie heb ik een ochtend Tai Chi Qi Gong gedaan heerlijk! Later nog een mini workshop op een avond.
Graag zou ik dat vaker doen, toch maar gaan kijken of ik mezelf op kan peppen om dit op de donderdagavond op te pakken ipv bankhangen…..

Afgelopen weekend het jaar bezien/bevoeld opgeschreven wat in 2019 mag blijven en wat ik mee wil nemen naar 2020. Bij Lumeria in Friesland een mooi ritueel met spiraal lopen uitgevoerd. Nieuwe wensen, ideeën voor 2020 op papier gezet, alle kwartalen voor het nieuwe jaar bevoeld, beschreven en kaarten erbij getrokken.
Deze kerstvakantie ook al aan het opruimen, poetsen, tuin ontrommelen, ik kan fris 2020 in!! Nu al zin in!

Op naar een positief, inspirerend, liefdevol 2020!

Oh ja….. ondanks mijn drukke baan als juf blijf ik beschikbaar voor coaching, healing en huizen reinigen…..