Wild Woman, wild of juist niet?

Op facebook zag ik regelmatig langskomen: Wild Woman Blueprint. Een dagje met allemaal “Wild Woman” en een mooie fotoshoot in de omgeving. Aangezien onze reis in de zomervakantie niet doorging en ik mezelf wel iets buiten mijn comfortzône gunde gaf ik me op en bestelde een ticket. Het zou “pas” in september plaatsvinden, dus begin augustus leek dat nog heel ver weg.
Tussendoor nog heel veel twijfel: wat zal het zijn? En hoe is dat met alleen maar vrouwen? Ik ben altijd gewend aan mannen in de omgeving…. opgegroeid met moeder, vader en broer, bij mijn opa en oma waren daar opa en oma , oom en de tantes hadden verkering, waar ik werkte voordat ik in het onderwijs zat was dat ook altijd met mannen. Het “niet lullen maar poetsen” en de platte droge humor vond ik altijd wel prettig. In het onderwijs heb ik veel met vrouwen te maken, daar waar mannen heel bot en direct kunnen zijn is dat bij vrouwen anders. Wie weet heb ik zelf ook wel geheime boodschappen en last van “ouwe koeien”. Tegenwoordig zonder mijn lieftallige rem is dat al heel anders… lang leve de te hoge schildklier die hormonaal alles overhoop gooit…..
Maar goed….. spannend dus….
Een week voordat het zover was kreeg ik een mail wat ik mee moest nemen: een matje, een deken, kleding die ik voor de fotoshoot aanwilde (liefst deze al aan vooraf) lunch en een eigen fles water. Voor thee en wat lekkers zou gezorgd worden.
Op zaterdag 12 september voor dag en dauw opgestaan, want ik moest helemaal naar Angeren (Huissen) 154 kilometer, 1.uur en 41 minuten rijden. Spulletjes in de auto, koolhydraatarme salade in de tas, flesje prikwater (vind ik het lekkerst) adres in Waze en gaan met die banaan. Onderweg was er een wegomleding, joepie waardoor ik niet 20 minuten eerder aan zou komen maar zelfs iets na de aanvangstijd… sjips.
Nou ja niks aan te doen. In Angeren/Huissen aangekomen was het nog even een zoektocht want er was een klein weggetje wat je in moest slaan waarbij je in een bocht van een heuveltje afreed…. zo’n boerenerf afslag die je bij mij in de omgeving regelmatig tegenkomt. Er was al iets aangegeven over het parkeren, maar ik zag een auto langs een langweggetje en daarachter kon ik mooi staan. Daarna naar de tipi tent in de verte waar ik allemaal vrouwen zag staan. Eerst hallo zeggen, mopperen over de wegwerkzaamheden, plasje in de eco pipowagen, koppie thee, spulletjes in de tipi, babbel babbel en daarna gingen we de tent in. We gingen een kennismakingsrondje doen en wat fijn dat er meer vrouwen waren die zoaiets hadden van: ja wat is dat nou, vrouwelijke energie, een dag met alleen vrouwen zonder man er bij. Veel met broers opgegroeid, zelf ouder van zonen. Een hoop herkenning!!
Mediteren, verbinden, loslaten, een lach, een traan, op pad in de natuur voor een mooie plek voor een fotoshoot, heerlijk op blote voeten dansen en afsluitend de verbinding met de rode draad.
Wild Woman zijn hoeft niet woest en schreeuwend en what ever te zijn…. Wild Woman zijn is zachtheid, liefdevol, verbinding, meeleven, lachen, dansen, vreugde……