Bijzondere zaterdag

Zoals eerder aangegeven in mijn eerste blog, in aanloop naar mijn 50e verjaardag had ik de wens om mijn eigen bedrijfje te starten. Maar ik had nog 2 wensen, voor mijn verjaardag wilde ik òf een eigen sjamanendrum maken, òf een cursus over de werking van kruiden. Beiden had ik al regelmatig op facebook langs zien komen en oh ja in de wereld van “ik hou van cursussen en workshops” die had ik nog geen van beiden ooit gedaan!!! De wensen bij mijn 3 mannen neergelegd…
Op mijn verjaardag kreeg ik een kadobon voor een workshop sjamanenreisdrum maken. Gelukkig meteen met een datum, 12 mei 2018! Sinds ik met mijn schildklier heb gesukkeld en de ogen achteruit zijn gegaan ben ik niet zo van de lange stukken autorijden (10 jaar terug reed ik rustig naar Tsjechië of Disneyland Parijs) maar dit ritje van Zwaag naar Den Haag daar zag ik niet tegen op!
En steeds kwamen er weer van die mooie drums langs… prachtige vellen, harige hertjes, harige geit, everzwijn, hele mooie stokken….. ik droomde er zelfs over!! Dat ik een bambi wilde maar de vellen waren op, het vel resoneerde niet bij mij… noem maar op.
Vandaag was het zo ver!! Goed geslapen, geen idee waar de dromen over gingen…. vast ook over hertenvelletjes… Telefoon opgeladen, navigatie op de telefoon, autootje had van de week verse olie en koelvloeistof gekregen. Ik was er klaar voor!!
In Den Haag was het even spannend, ik wist het huisnummer niet, ik dacht dat ik het wel wist… maar niet dus. Eén telefoontje gaf opheldering.
Daar aangekomen handjes schudden, toilet, koffie. Klein groepje, er waren 4 mensen voor de grote trom (2 dagen werk) en 4 voor de reisdrum.
Na een rondje met de talking stick gingen we huidjes voelen. Met nog 2 andere dames hadden we het lastig met de damhertenhuidjes….. we vielen alle 3 voor 2 vellen…. het nekstuk sprak niemand aan, maar het witte met rood/wit gestipte van de benen riep ons alle 3. Verzoek voor een nieuw stuk damhertenvel bracht de oplossing. Iedereen happy. Onze 4e reisdrumgenote viel voor het witte buikstuk…. die was er snel uit.
We zitten te kletsen, ik zeg dat dit mijn verjaardagskado is omdat ik kortgeleden 50 been geworden, maar wanneer was je dan jarig? Nou op 19 april. Dat meen je niet! Ik ben op op 19 april geboren! Wat!! Jullie ook??? Ik ben ook op 19 april geboren! Wij drieën die voor hetzelfde hert vielen zijn van dezelfde geboortedatum!! Nu zijn we voor altijd met elkaar verbonden door ons gezamenlijke damhert!
Ons Ram-zijn en dezelfde geboortedatum gaf veel herkenbaarheid. Ook de moeder van Pat, waar de cursus gehouden werd is van 19 april!!!
Met veel gezelligheid, ook serieuze gesprekken, elkaar helpen, kleuradvies of juist geen advies (het is jouw stok, voel wat voor jou goed is…) is de reisdrum en de trommelstok gemaakt.
Na afloop een verbindingsceremonie, waarbij onze 4 reisdrums zijn ingewijd, alles van één en hetzelfde hertje.

Moe maar voldaan reden mijn hertendrum en ik terug naar huis…. met nog 21% op de batterij…… en een richtingsgevoel van 0,0, maar het is allemaal goed gekomen, voldoende batterij om uit Den Haag/Rijswijk te komen en goed op de verkeersborden letten……
Mooie mensen ontmoet, genoten van mijn verjaardagskado en nu al zin in de avonturen die bambi en ik nog tegemoet gaan 😉

Oh ja…. ook weer andere leuke dingen gezien…. een talking stick maken, oceandrum is ook interessant…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *