Wie ben ik?

Hallo,

Ik ben Jolet, getrouwd met Ronald en moeder van de tweeling Remo en Joey (inmiddels al 21).
Groepsleerkracht 4 dagen in de week (groep 2) 1 dag vrijwillige begeleider op een IBBO school ,  geïnteresseerd in energie, spiritualiteit, mensen (vooral de kleine mensjes met hun onbevangen blik).

Er zijn heel veel manieren om energetisch te healen, daarom heb ik diverse workshops en cursussen gevolgd. Momenteel vallen voor mij vele puzzelstukken op hun plaats doordat ik verbindingen ga zien tussen hetgeen ik in het verleden geleerd heb en waar ik me nu mee bezig houd. Ik lees ook graag: over pendelen, rune stenen lezen, dromen verklaren, boeken over de elementen, edelstenen, engelen, aura’s, sjamanen, geloven, rituelen.

Voor mijn werk als leerkracht heb ik ook diverse cursussen en workshops gevolgd, zoals een workshop mindmappen, zowel voor in de klas als privé goed te gebruiken. Soms heb ik zoveel ideeën dat dit een mooie manier is om te ordenen en te stroomlijnen.
Ook voor de NT2 leerling (Nederlands 2e taal) hebben we een aantal intensieve lesdagen gehad en frissen we elk jaar weer op. De Nederlandse taal is super ingewikkeld met “de” en “het”.
Taal Ontwikkeling Stoornis (TOS) training heb ik met een aantal onderbouw collega’s gevolgd. Weten wat je een kind op zijn of haar niveau aan kan bieden om  te kunnen groeien is zo belangrijk!
Met 2 collega’s heb ik de schrijfdans opleiding gevolgd en ben ik ook schrijfdansdocent. Het luisteren naar muziek, ritme en het maken van grote bewegingen naar steeds fijnere bewegingen is een geweldig proces om te volgen. Door te “schrijbelen” verfijnt de motoriek, ondertussen ontdek je ook dat je beter in je vel komt te zitten en je al je emoties mag doorvoelen. Het vele bewegen is voor jonge kinderen fantastisch, leren doe je met je hele lijf en al je zintuigen!!
Ik hou van voorlezen, bij een “gewoon” verhaal bedenk ik wel altijd iets actiefs waarbij de kinderen mee mogen doen. Doe je mee?boeken zijn ook populair in de klas. Stilzitten is niets voor mij of voor mijn groep 1, dansen, bewegen, gek doen, zingen, toneelspelen, pret maken! 

Ik vind het belangrijk om een kind echt te zien, het in zijn/haar waarde te laten en te stimuleren om te groeien. Ik geef wel mest en water, laat het groeien maar aan het kind zelf over…….

Naast het werken in de klas zit ik niet stil:  met Gabs en tante Ans heb ik het ook druk: Gabs heeft al meerdere verhalen geschreven waar ik nu de illustraties voor aan het tekenen ben. Ook zijn we op festivals als Elfia  en Castefest en op de campings in Bakkum met onze doe-je-mee verhalen te zien.