Healingmethodes

In 2006 ben ik uit nieuwsgierigheid met mijn broer Marcel naar een cursus Intuïtieve Ontwikkeling en Spiritualiteit gegaan. Daar leren magnetiseren, aura’s lezen, intuïtief tekenen, psychometrie. Het zaadje was geplant. Ik was geïnteresseerd in meer.
Door de jaren heen verder ontwikkeld: workshop oorkaars, Indiaase hoofdmassage, gediplomeerd magnetiseur , Access Bars™practitioner,  Tera-Mai™ I, Net I, Net II, Reiki Master, Elementen-master, Seichem-master, Quantum Touch, Ogham, werken met celzouten, Aartsengelen healings.

Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen. Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans werd wordt hersteld. Waar Reiki stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost. Door handoplegging op pijnlijke plekken kunnen we de pijn uit die zones verminderen. Iedereen kan Reiki toepassen. Zelfs het bekende helende “kusje erop” van mama werkt met dezelfde universele energie. Het is geen bijzondere gave waar mensen mee zijn geboren of een godsdienst.

Tera-Mai™ is de naam van een healing systeem welke gebaseerd is op het helen met de vier elementen. Deze naam is aan het systeem gegeven door  het Amerikaanse energie-medium Kathleen Miller. De basis van Tera-Mai™ blijft de door Dr. Usui herontdekte Reiki. Tera-Mai ™ kan gezien worden als een versterking en uitbreiding van Reiki.

Seichem is de opvolger van Reiki Tera-Mai™ , waar niet alleen met handoplegging wordt gewerkt, maar ook in de aura gewerkt kan worden. In vergelijking met Reiki wordt hier actiever behandeld. Door Seichem behandelingen kunnen in korte tijd op emotioneel gebied grote verbeteringen worden gebracht, zodat je emotioneel in evenwicht gebracht kan worden. Seichem activeert en zuivert je energiekanaal, het verbetert de energiestroom in je energiesystemen; je energetische lichamen, organen, gedachten, emoties enz.
Seichem bestaat uit:
Reiki-               aarde           maakt verbinding met aarde (goed gronden)
Sakakra-         vuur             brandt door blokkades en weerstand heen
Sophi-el          water           heeft een sterke invloed op emotionele storingen
Angeliclight  lucht            versterkt de werking van de keelchakra en derde oog

Met een elementen healing voel ik in de energie wat je lichaam nodig heeft, water om door te laten stromen, een beetje lucht om alles door te waaien, vuur om bij jou het vuurtje op te stoken of iets wat weg mag weg te branden. En aarde zet jou met je voetjes weer op aarde, met je hoofd uit de wolken weer in het hier en nu. 

Een Access Bars™ sessie geeft je in het slechtste geval een heerlijke ontspanning, wat altijd fijn is voor lichaam en geest. In het beste geval kan een Bars® sessie jouw leven veranderen en het leven voor jou makkelijker, vrolijker en glorieuzer maken. Tijdens een Bars® sessie lig je (in je kleren) comfortabel op je rug. Het hoofd wordt zachtjes aangeraakt op 32 verschillende punten. Deze punten bevatten alle gedachten, ideeën, houdingen, beslissingen en overtuigingen die je ooit gehad hebt. Al deze dingen zijn opgeslagen in de vorm van energie. Door het aanraken van de punten, gaan de banen tussen de punten stromen en kunnen zo hun energie loslaten. Alles wat voor jou overbodig is en waarvan jij (bewust of onbewust) bereid bent het los te laten, zal verdwijnen. Je krijgt hierdoor meer ruimte in je hoofd en ook de energie die eerst ‘opgeslagen’ was krijg je terug! Vergelijk het maar met het opruimen en defragmenteren van een harde schijf. Je verwijdert overbodige dingen en creëert daardoor ruimte voor nieuwe dingen, ook werkt je computer weer sneller dan voorheen.

Quantum Touch is een healing methode waarbij de verbinding van de Chakra’s met de aarde chakra belangrijk is en via ademhaling wordt de energie naar de juiste plaatsen gestuurd om blokkades los te maken/op te ruimen en het lichaam zich in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.

Momenteel volg ik nog een cursus waarin ik veel leer over celzouten en vaccinaties. Door middel van een gesprek en op intuïtie uitvogelen welke celzout(en) het lichaam kunnen ondersteunen om van bepaalde klachten af te komen/je beter in je vel te voelen.

In maart 2021 gestart met het Keltische Bomenalfabet, waarin de geneeskrachtige werking van de boom in energie en van de vruchten of bast van de boom wordt verteld en ervaren. Elke boom heeft zo zijn energie en magie. De kennis over de bomen gebruik ik weer om aan mijn kleutergroep te vertellen welke bomen er in het park staan en welke dieren graag van de besjes of vruchten eten.

Ook werk ik steeds vaker met de Aartsenengelen energie. De Aartsengel Michael zuivering welke ik van Lumeria geleerd heb is een hele fijne healing. Zeer de moeite waard! Na een zuivering heb je een prachtige blauwe aura!

Alles is bedoeld om het hoofd zoveel mogelijk te legen en ontspanning in het lijf te creëren. Bij extreme klachten raad ik aan om een arts te bezoeken, ik kan pijn verlichten, maar geen wonderen verrichten.

In mijn werkruimte heb ik een mooi Japans bos waar je in weg kan dromen op de massagetafel.