Illustreren prentenboek

Ik hou van jongs af aan al van tekenen. Het liefst tekende ik van alles en iedereen na. Plaatjes van luierreclames, foto’s van voetballers uit de krant, Holly Hobby plaatjes. Ik heb nog de volle schetsboeken liggen.
Op de havo veel bij tekenles geleerd en zelfs nog in Amsterdam naar de open dag van de kunstacademie geweest (en de droom opgegeven na het zien van de werken die daar hingen). 
Op de pabo heb ik met een studiegenootje een prentenboek gemaakt, dat was een opdracht,  geen idee meer voor welk vak dat was….. Van niets tot een boek. Verhaal bedenken, hoeveel pagina’s, welke tekeningen en ook zelf het boek binden. Supergaaf om te doen. Maar wel een hoop werk en slechts 1 exemplaar gemaakt. 
Op school heel handig als je redelijk goed kan tekenen en kleine afbeeldingen levensgroot na kan na maken, super bij de thema’s om het te laten leven voor de kinderen! Levensgrote dino’s, een mega Gruffalo van karton, achtergronden voor de musicals op karton of hoeslakens. 
Per toeval zag Gabs mijn tekeningen langskomen op facebook die ik voor de verhalenverteller had gemaakt. Het plan voor het prentenboek was er bij haar al, er moesten alleen nog tekeningen bij. Ze heeft me gevraagd of ik de illustraties voor het verhaal wilde maken. Omdat ik tante Ans speel in deze verhalen weet ik ook de sfeer en de lijn van het verhaal en heb ik foto’s van onze optredens als inspiratie gebruikt.
Het eerste boek is verkrijgbaar via Gabslichthuis, bij ons na afloop van de  festivals of na ons optreden op de campings en via bol.com.
Het eerste boek? Jaha, want naast het zweefavontuur zijn er meerdere avonturen van Gabs en tante Ans!! Inmiddels zijn er ook filmopnames geweest in de duinen van Bakkum met het zweefavontuur. Hou ons in de gaten via Facebook en Instagram!